Arjen tasapaino

 

Mieli on levoton ja keho tuntuu raskaalta. Tai kehossa tuntuu olevan virtaa ja mieli tuntuu raskaalta. Yhtä kaikki, jokainen päivä on kuin edellisen toisinto. Työpaikalla taas jokin muutos, ja sinusta tuntuu siltä, ettet nyt millään jaksaisi tai kestäisi enää ainuttakaan muutosta. Ja työkaveria muutos ei näyttäisi hetkauttavan lainkaan. Miten ihmeessä? Mistä löytää sopiva tasapaino arkeen, jottei tuntuisi siltä, että musertuisit maailman alle?

Näiden, ja monien muiden, tuntemusten äärellä olet varmasti ollut viimeisen reilun vuoden aikana enemmän tai vähemmän. Mistä löytää sitä ”tsempataan yhdessä vielä vähän” -henkeä, kun tuntuu että tilanne jatkuu ja jatkuu ja poikkeuksesta on tullut normi? Tylsää, kliseistä ja niin totta: SINUSTA. Kyllä siellä se on, usko pois!

 

 

Repullinen hittejä vai huteja

 

Asiaa voisi kuvitella vaikka niin, että kannat selässäsi elämän reppua. Reppu sisältää koko elämäsi tapahtumat ja tuntemukset onnen kukkuraisista pohjamutiin ja selviytymistarinoihin. Se, mitä sinulla on repussa eväänä tänään, tässä hetkessä, on näiden summa. Ellet ole tehnyt välillä inventaariota. Sieltä löytyy erilaisia käyttäytymismalleja, uskomuksia, ajatuksia ja oppeja, jotka voivat olla yhtä lailla hittejä tai huteja. Jos et ole tehnyt inventaariota, repun paino saattaa olla melkoinen. Voi olla myös niin, että näiden eväiden sekasoppa ei oikein tue tämän hetken energiatarpeitasi.

Mistä voit tietää, mikä on juuri sinulle sopiva repun sisältö? Tutustumalla siihen. Niin yksinkertaista. JA samaan aikaan voit tuntea, kuinka ajatuskin siitä saa sinut vajoamaan maanrakoon. En tarkoitakaan syntyjen syvien kaivelua, vaan ennemminkin lapsenomaista uteliaisuutta sitä kohtaa, että mitä siellä repussasi nyt kannat. Olisiko jotain, josta voisit tarpeettomana luopua ja voisitko lisätä sinne jotakin sellaista, joka palvelisi sinua parhaiten juuri nyt?

 

Uudet eväät

 

Repun sisältöä ei tarvitse kaivella yksinään, vaan mieluiten ystävän, puolison tai vaikkapa valmentajan tai muun ihmismielen asiantuntijan kanssa. Repusta löytyvät myös ne sinun omat voimavarasi, ne sinun tuikitärkeät evääsi juuri tähän hetkeen. Vaikka välillä tuntuu siltä, että niitä ei kerta kaikkiaan ole. Joskus niiden kirkastamiseen ja esiin nostamiseen tarvitaan toisen henkilön tukea. Joskus voi olla hyvä täyttää reppu kokonaan uusilla eväillä.

Toisinaan voi auttaa henkilökohtaisesti ohjattu läsnäolotuokio, joskus taas useampi valmennustapaaminen. Netistä löytyy vaikka mitä ihania meditaatioita, joilla voit tasapainottaa omaa päivääsi. Voit osallistua erilaisiin webinaareihin, käydä hemmotteluhoidossa, liikkua luonnossa. Kaikkien näiden – ja lukemattomien muidenkin – avulla voit kirkastaa omia voimavarojasi. Sinussa on ne kaikki jo olemassa.

Checklist

 

Voit tasapainottaa arkeasi ja keventää reppuasi esimerkiksi seuraavan harjoituksen avulla:

Ota kynä ja paperia. Listaa paperille 2 min ajan kaikkia ne asiat, jotka tällä hetkellä täyttävät mielesi. Kun olet valmis, lisää jokaisen listaamasi asian perään A = asiat, joista voit päättää, B = asiat, joihin voit vaikuttaa tai C = asiat, joista et voi päättää ja joihin et voi vaikuttaa. Miltä listasi näyttää? Päätä loppupäivän ajaksi keskittyä vain niihin, joista voit päättää tai joihin voit vaikuttaa.

 

Lämmöllä,

Mia

 

PS. Muistathan, että voit aina olla yhteydessä minuun, kun tulee sellainen tunne, että tarvitsee avata omia ajatuksia ja tuntemuksia turvallisesti tai kun tulee mieleen jotakin kysyttävää palveluihini liittyen.

 

#voimavarat #keho #mieli # tasapaino #arki #elämärepussa #läsnäolotuokio #läsnäolovalmennus #valmennus #hemmotteluhoito #faskiahieronta #läsnäolovalmentaja #valmentaja #lifecoach