Sinulle,

Rakas aikuinen, joka koet, ettet elä omaa elämääsi. Olet elänyt muita varten, ja nyt ahdistuksesi määrää ei voi enää ylittää. Olet tehnyt kaiken oikein. Olet elänyt muiden toiveiden mukaan. Olet pitänyt myös itsestäsi huolta: syöt, liikut ja harrastat kuten ohjeistusten mukaan pitääkin. Olet hyvä vanhempi ja puoliso. Olet tunnollinen ja ahkera työssäsi. Ja olet hukannut itsesi kaiken suorittamisen alle.

Olet uupunut miellyttämään kaikkia. Ja silti tunnet itsesi riittämättömäksi, kun et pystykään elämään niin kuin odotetaan. Koet olevasi jotenkin erilainen ja kovin ulkopuolinen kaikesta, vaikka seuraatkin maailman menoa aktiivisesti. Tunnet, ettet oikein kuulu mihinkään. Yrität niin valtavasti olla kaikille kaikkea, jotta sinut huomattaisiin ja saisit tuntea itsesi tärkeäksi ja olemassaolosi merkitykselliseksi, oikeutetuksi. Sisälläsi vallitsee kuitenkin tyhjyys, jota mikään ulkopuolinen ei lopultakaan pysty täyttämään.

Kaipaat sitä, että joku ymmärtäisi sanomattakin. Että voisit vain olla, antaa virran kuljettaa. Että joku antaisi sinulle luvan siihen. Että voisit vain luottaa. Että tuntisit itsesi hyväksytyksi ja rakastetuksi ilman puskemista, suorittamista ja miellyttämistä. Ilman vertailua ja ”pitäisi”-elämää. Että joku muu ohjaisi laivaa, ja voisit vain matkustaa luottaen siihen, että suunta on oikea. Kaipaat jonkun muun ottamaan vastuuta elämästäsi.

Tuttua on myös vaativuus itseäsi ja muita kohtaan. Kontrolloiminen voi olla sinulle tapa pysyä hengissä. Ilman kontrollointia sinusta voi tuntua, että elämäsi hajoaa kappaleiksi. Syyllistät huomaamattasi muita omasta pahasta olostasi.

Oivallat vielä, että päästämällä irti muiden miellyttämisestä, otatkin itse vastuuta omasta elämästäsi ja hyvinvoinnistasi. Sinusta tulee oman laivasi kapteeni, ja voit ohjata laivaasi, minne ikinä haluat ja päätät. Oivallat, että syvällä sisimmässäsi asuu tunne, joka estää sinua tulemasta hyväksytyksi omana aitona itsenäsi.

Opit vielä rakastamaan itseäsi ja hyväksymään itsesi ehdoitta. Löydät rauhan sydämestäsi, levollisuuden kehostasi ja lempeyden mielestäsi. Uskotko? Autan sinua.

 

Lämmöllä,

Läsnäolovalmentajasi Mia

 

Ota yhteyttä

 

#uupumus #riittämättömyys #voimavarat #jokumuu #vastuu #läsnäolo #oivallus #rakkaus #lempeys #rauha #keho #mieli #hyvinvointi #läsnäolovalmentaja